تا به‌حال هيچ رايانه لوحه‌اي نتوانسته است به معناي واقعي كلمه از آيپد اپل (Apple iPad) پيشي گيرد و هيچ شركت توليدكننده تبلتي نيز توان رقابت با آن را ندارد، مگر اين‌كه بتواند رايانه لوحه‌اي 10 اينچي را با قيمتي مشابه يا كمتر از آيپد به بازار عرضه كند، كه حداقل كيفيتش به همان خوبي رايانه لوحه‌اي شركت اپل باشد. مدت‌ها بود اين‌طور تصور مي‌شد كه كيفيت سخت‌افزار آيپد و برنامه‌هاي نرم افزاري كاربردي خاص آن است كه مي‌تواند هر تبلت اندرويدي ديگر با قيمتي مشابه را از ميدان به در كند. تا اين‌كه رايانه لوحه‌اي نكسوس 10 گوگل (Google Nexus10) توانست در برابرش قد علم كرده و درست و حسابي با آن رقابت كند. در دنباله روي از تبلت عالي و خوش قيمت Nexus7 ، نكسوس 10 با قيمتي حدود 80 يورو ارزان‌تر از آيپد فعلا از نظر تئوري و روي كاغذ هم كه شده موفق شده در همه ابعاد آيپد اپل را پشت سر بگذارد.

صفحه نمايش

صفحه نمايش 1‌/‌10 اينچي نكسوس 10 از جنس همان صفحه نمايش رتيناي (Retina) آيپد بوده كه از تفكيك پذيري (resolution) 2560 در 1600 پيكسلي و تراكم پيكسلي 300ppi برخوردار و در اين موارد برتر از صفحه نمايش آيپد با رزولوشن 2048 در 1536 و تراكم پيكسليppi 264 است. تفكيك‌پذيري نكسوس 10 بالاترين مقداري است كه تا به حال در صفحه نمايش يك رايانه لوحه‌اي مشاهده شده و همه تصاوير روي آن به تمام معني واضح و روشن است. همچنين متن‌هاي اي بوك‌ها و صفحات وب نيز روي آن اعجاب‌انگيز به نظر مي‌آيد.بدون توجه به مقدار بزرگنمايي كه شما انجام داده و تصاوير را نزديك بياوريد، عكس‌هاي كيفيت بالا (high resolution) تحسين‌برانگيز به نظر رسيده و تماشاي فيلم‌هايfull HD نيز روي آن واقعا لذتبخش است. گذشته از مقادير عددي نيز اگر دو تبلت را كنار يكديگر قرار دهيد، كيفيت آنها نزديك به هم است. پنل IPS نكسوس كاملا روشن بوده و روشنايي آن تا حداكثر415cd/m2 رسيده و نسبت كنتراستي به مقدار 807:1 دارد كه بسيار نزديك به درجه روشنايي426cd/m2 و نسبت كنتراست 906:1 آيپد است.رنگ‌ها روي نكسوس 10 نسبتا تخت‌تر از آيپد به نظر مي‌رسد و زواياي ديد آن هم به‌خوبي آيپد نيست. در حالي كه روبه‌روي آن قرار گرفته و از آن دور شويد، روشنايي‌اش بسرعت افت مي‌كند، اما صفحه نمايش آيپد گرايش به اين دارد كه سايه‌هاي تيره‌تر رنگ خاكستري را با سياهي در هم مي‌آميزد و همين امر به از دست دادن جزئيات تصوير منجر مي‌شود، به همين علت ما با يك اختلاف مويي صفحه نمايش آيپد را ترجيح مي‌دهيم.

طراحي بدنه

طراحي فيزيكي نكسوس چندان خاص نبوده و به جاي فلز، جنس آن از پلاستيك است. بيشتر بخش‌هاي آن از پلاستيك قابل انعطاف ساخته شده و از تماس با آن به انگشت كاربر احساس چسبناكي دست مي‌دهد. مزيت اين حالت اين است كه تبلت از دست شما سر نمي​خورد و به زمين نمي‌افتد، اما باعث مي‌شود كلا دستگاه لوكس به نظر نرسد.مزيت طراحي نكسوس اين است كه كيس آن با 2‌/‌9 ميلي‌متر ضخامت از آيپد باريك‌تر بوده و با 59 گرم وزن كمتر، تنها 603 گرم وزن از آيپد سبك‌تر است. شيشه Gorilla Glass2 جلوي تبلت نشكن و ضد خش است كه آن را مقابل شيشه بي‌نام و نشان روي صفحه آيپد در برابر حوادث بسيار قابل اطمينان‌تر و ايمن‌تر از آيپد مي‌سازد.

كارايي

نكسوس 10 با اعتماد به نفس تمام نيازهاي كارايي را كه از ساختار مركزي سخت‌افزاري آن انتظار مي‌رود برآورده ساخته و گذشته از مقدار عظيم پيكسل‌هايش كه در حد يك صفحه نمايش 30 اينچي حرفه‌اي است و بايد از عهده مديريتشان برآيد، سرعت پاسخگويي‌اش عالي و احساس كار با آن روان و خوشايند است. همه اين قدرت و توان آن به پردازنده دو‌هسته‌اي براساس ARM15 نوع Samsung Exynos، برمي‌گردد كه تاخت و تاز آن با سرعت سيكل ساعت 7‌/‌1 گيگاهرتز صورت گرفته و دو گيگابايت حافظه RAM دارد.در آزمايش SunSpider اين سيستم لوحه‌اي با يك سرعت بالاي1362ms به استثناي نسل چهارم آيپد، از هر رايانه لوحه‌اي ديگري كه تاكنون اين آزمايش روي آن صورت گرفته، سريع‌تر ظاهر شده است. در آزمايش مخصوص اندرويد Quadrant امتياز آن 4626 بود كه تنها 315 امتياز از Asus Transformer Pad Infinity 700نيرو گرفته از پردازنده Tegra3 كه از رزولوشن صفحه نمايش پايين‌تر 1920 در 1200 پيكسلي بهره مي‌برد، عقب‌تر است.از بازي Asphalt گرفته تا Shadowgun، هر بازي را كه ما روي آن اجرا كرديم بدون هيچ مانعي از عهده‌اش برآمد و كارايي عمومي، دروني و حاشيه‌اي سيستم عامل (OS) واقعا ايستا و روان بود. پاسخگويي صفحه نمايش لمسي روي صفحه‌اش نيز به هيچ اشكال مشابه آنچه ما در برخي سيستم‌هاي رقيبش ديده‌ايم، مواجه نشد و در حد بهترين تبلت‌هاي اندرويدي بود كه ما تاكنون ديده‌ايم. به محض اين‌كه شما يك دكمه صفحه نمايش لمسي‌اش را مي‌فشاريد، تبلت با يك صداي كليك يا بوق مانند جواب داده و حروف و كلمات بلافاصله و بي‌وقفه روي صفحه نمايش آن ظاهر مي‌شود.همچنان‌كه ما صفحات شلوغ و پيچيده وب مخصوصا آنهايي را كه حاوي تصاوير با رزولوشن بالا بودند، روي صفحه نمايش آن به اين طرف و آن‌طرف مي‌كشيديم، متوجه شديم تبلت براي لحظاتي مكث و به اصطلاح هنگ مي‌كند؛ بنابر اين نكسوس 10 را نيز نمي‌توان از هر نظر كامل دانست اما به هر حال اين امر مانع از لذت بردن ما از آن نشد. با هشت ساعت دوام باتري، زمان دوام شارژدهي باتري قابل قبولي را ارائه كرده و اگر چه آزمايش‌هاي اوليه ما با آن حكايت از ضعف مديريت قدرتش داشت، يك روزآمدسازي نرم‌افزاري توانست مشكلش را حل كند.يك نكسوس 10 كاملا روزآمد شده در آزمايش چرخه‌اي ويدئوي ما با باتري 9 ساعت و 42 دقيقه دوام آورد كه با زمان دوام شارژدهي باتري نسل چهارم آيپد مطابقت دارد. نكسوس 10 از امتياز داشتن GPS برخوردار است در حالي كه آيپد Wi-Fi فاقد اين ويژگي است. همچنين نكسوس يك ميكرو HDMI تعبيه شده دارد در حالي كه در مورد آيپد، شما مجبوريد براي تهيه تطبيق دهنده (adapter) آن هزينه‌اي اضافي صرف كنيد.متاسفانه روي اين تبلت اندرويدي هيچ شكاف كارتخوان microSD براي گسترش فضاي ذخيره داده (storage) تعبيه شده 16 گيگابايتي‌اش (يا 32 گيگابايتي) وجود ندارد. دست آخر دوربين پنج مگاپيکسلي‌اش گر چه به گرد پاي دوربين تلفن‌هاي همراه هوشمند (smartphone) امروزي هم نمي‌رسد، اما كيفيتش به اندازه كافي خوب است.دوربينش يك فلاش LED نيز داشته و تصاوير ثابت ثبت شده آن از جزئيات مفصلي برخوردار بوده؛ اما در حالت عكسبرداري در محيط كم نور تصاوير پر از پارازيت و نقطه‌نقطه داشته، با اين‌حال براي مصارف عادي قابل قبول است.

مشخصات كليدي

پردازنده دو هسته‌اي Exynos سامسونگ 7‌/‌1 گيگاهرتزي، 2 گيگابايت رم، 16 گيگابايت فضاي ذخيره داده، صفحه نمايش 1‌/‌10 اينچي 2560 در 1600 پيكسلي IPS، بلوتوث، GPS، دوربين پنج مگاپيكسلي، وب كم 9‌/‌1 مگاپيكسلي، سيستم عامل گوگل اندرويد 2‌/‌4، اندازه ابعاد: 264 در 2‌/‌9 در178 ميلي‌متر (WDH)، وزن: 603 گرم

امتيازها از 6 امتياز

سراسري: 5

كارايي: 5

طراحي و قابليت‌ها: 5

ارزش در مقابل مبلغ پرداختي: 6

قيمت جهاني (ممكن است در نقاط مختلف جهان متفاوت باشد)

16 گيگابايتي: 266 يورو

32 گيگابايتي: 333 يورو

منابع:

http:‌/‌‌/‌www.google.com

http:‌/‌‌/‌www.pcmag.com‌‌

http:‌/‌‌/‌www.zdnet.com

 




تاريخ : چهار شنبه 6 دی 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |